Cauta
Mesaj personal
16 iulie 2016

Mesaj personal

Decizia de a face o operație de Chirurgie Plastică este una dificilă, și deseori se ia doar după o analiză îndelungată (chiar după ani de zile) și implică o încărcătură emoțională deosebită. Alteori aceasta decizie este foarte simplă pentru ca o impune realitatea medicală, uneori chiar sub forma unei urgențe.

Nici alegerea chirurgului plastician nu este o misiune ușoară, semănând uneori cu alegerea prietenilor: chimia umană este deseori la fel de importantă ca și împărtășirea acelorași valori. Chirurgul plastician pe care îl alegeți trebuie să fie o combinație rară de om de știința, artist și prieten apropiat! Acest chirurg va realiza multe manevre chirurgicale și va trebui să ia unele decizii de-a lungul operației, care vor influența rezultatul funcțional și estetic final, iar uneori chiar vă pot afecta viața și sănătatea. Cred că este înțelept să alegeți chirurgul care împărtășește aceleași viziune ca și dumneavoastră și care evident vă inspiră încredere.

Punându-mă in locul unui pacient care caută un chirurg plastician, îmi dau seama că această alegere nu este una ușoară. În momentul de față există numeroși plasticieni foarte buni în România, și în mod evident, înainte de a lua această decizie, aș dori să știu cât mai multe despre chirurgul pe mâinile căruia o să mă las.

Din acest motiv o să încerc să prezint în continuare viziunea mea despre Chirurgia Plastică, Reconstructivă și Estetică, precum și mesajul meu personal către pacienți. Din același motiv consider că în momentul când ați ales să vă operez eu, acest lucru reprezintă o responsabilitatea în plus pentru mine.

Cu acestea în gând, o să încerc să vă povestesc cu sinceritate câte puțin despre mine, astfel încât să începeți să vă formați o părere dacă noi, medic și pacient, ne potrivim.

În primul rând aș putea să vă spun de ce m-am făcut chirurg plastician – pentru că îmi place să operez lucruri delicate și dificile, pentru că îmi plac provocările profesionale, și mai ales pentru ca îmi face plăcere să ajut oamenii!

Spre deosebire de alți colegi, această alegere nu a fost una planificată. Am ajuns în acest punct după un lung drum. Au fost ani de studiu și de muncă, de sacrificii materiale și personale, au fost momente când am făcut alegeri dificile privind orientarea carierei mele. Trebuie să recunosc acum, retrospectiv, că tot acest drum l-am parcurs cu o relativă ușurință, probabil pentru ca am făcut totul cu mare plăcere. Pe aceeași temă, aș mai vrea să adaug doar că una din marile mele satisfacții personale este aceea că tot acest parcurs a fost făcut urcând corect și fără scurtături toate treptele profesionale (examen național de intrare in rezidențiat, medic specialist, medic primar, doctor în medicină, postdoctorat, asistent universitar, șef de lucrări).

Când alegeți un chirurg trebuie, în mod evident, ca acesta să fie un bun profesionist și să aibă experiență în domeniul care vă interesează. Pregătirea mea teoretică și practică pot vorbi de la sine, așa încât dacă doriți, puteți să răsfoiți CV-ul meu.

Cea mai mare satisfacție ca plastician este să iți ajuți pacientul pe tot procesul pre-, intra- și postoperator și să observe cum acest proces îi schimbă pacientului viața în bine. Satisfacțiile profesionale vin și din convingerea că încerc să fac ceea ce este mai bine, mai corect, și că vad mulțumire de partea cealaltă. Am sesizat de multe ori bucuria și încrederea pe care i-o poate da unui pacient o operație reușită de chirurgie plastică, și sper să pot să vă ofer și dumneavoastră același lucru.

Satisfacția de a vedea pacienții mulțumiți este cea mai mare răsplată pentru numeroasele ore de muncă, de emoții și de concentrare, pentru lungile nopți nedormite, pentru presiunea uneori greu de suportat a responsabilității deciziilor și faptelor tale. Să vezi cum, de exemplu, o mana amputată, rece, albă, devine brusc caldă, roz, se retrezește la viață, sau să observi bucuria spontană și intensă a unei paciente când își vede prima data nasul sau sânii după o operație de rinoplastie sau augmentare mamara, sau să constați cât de mult se schimbă în bine încrederea în sine și atitudinea față de viața la pacienții pe care i-ai ajutat sa-și rezolve o problemă reconstructivă sau estetică, ei bine, toate acestea, îți oferă un cu totul altfel de gen de bucurie, și te fac să te consideri împlinit profesional.

Mărturisesc că mă simt extrem de norocos că practic această specialitate chirurgicală. Satisfacțiile profesionale și umane pe care ti de oferă sunt unice și dificil de descris în cuvinte. În acest punct al carierei mele, a opera – de la folosirea lupelor chirurgicale până la manipularea instrumentelor sub microscop, a devenit o a doua natură pentru mine.

Chirurgia Plastică reprezintă o sinteză între știință și artă, și sunt chiar norocos pentru că în acest fel ambele mele emisfere cerebrale se pot exprima în armonie.

Varietatea tipurilor de operații cu care se întâlnește zilnic un chirurg plastician este extraordinară. Poate în nici o altă specialitatea nu poți opera lucruri atât de diferite pe parcursul unei zile: o malformație la un copil de câteva luni, operație sub microscop pentru o replantare de deget sau un transfer liber, o reconstrucție de sân cu lambou abdominal, o rinoplastie sau o augmentare mamara cu implante. Acesta diversitate te face sa nu te plictisești niciodată și sa nu intri niciodată in rutina.

Iubesc și respect aceasta profesie! Este pasiunea mea. Chiar îmi place ceea ce fac! Oare ce poți să iți dorești mai mult în profesie decât să faci ceea ce iți place, ceva care iți oferă adrenalina și endorfine, o varietate extraordinară de cazuri și operatii, satisfacții, împlinire profesională și personală?

Pe baza feedbackurilor pe care le-am primit de la pacienți în decursul anilor, unele dintre argumentele principale pentru alegerea mea ca si chirurg al lor au fost: încrederea in experiența și gândirea mea chirurgicală, în abilitățile tehnice, precum și în sensibilitatea și compasiunea umană de care încerc să dau dovadă față de pacienți.

Cred că un chirurg plastician, poate mai mult decât alți medici, trebuie să fie focusat pe pacient, pe siguranța acestuia din punct de vedere medical și pe satisfacția lui emoțională legată de rezultatul funcțional și estetic. Cred că informarea/educarea pacientului este unul dintre lucrurile esențiale în acest sens, și de aceea încerc să petrec cât mai mult timp cu pacienții pentru ai face să înțeleagă cât mai bine care sunt opțiunile lor, care sunt beneficiile și riscurile intervențiilor. Cred cu tărie că un pacient bine informat și cu așteptări realiste va fi un pacient mulțumit.

În final aș dori să vă prezint sintetizat în formule și cât mai puține cuvinte lucrurile care cred că mă reprezintă:

Formula Dr Z

Z = MP5

Dr Z = Muncă x Pasiune x Plăcere x Profesionalism x Performanță x Predictibilitate

Dr Z înseamnă muncă făcută cu pasiune, plăcere de a opera și ajuta oamenii, profesionalism, performanță și predictibilitate în chirurgia plastică

Formulele Zetta

Z = E = MP2

Zetta = Excelență = Muncă x Performanță x Profesionalism

Zetta înseamnă Excelență.

Zetta este un superlativ. Zetta = 1021 = 10007, este penultimul superlativ /prefix de multiplicare (kilo, mega, giga, tera, peta, exa, zetta, yotta).

Dacă ultimul superlativ nu poate fi decât perfecțiunea divina, atunci penultimul superlativ poate însemna excelența umană.

Cuvinte cheie Dr Z

  • Pasiune – Chirurgie făcută cu suflet
  • Seriozitate-Responsabilitate – Onestitate
  • Experiență – Educație
  • Profesionalism – Performanță
  • Siguranța și satisfacția pacienților
  • Rezultate funcționale și estetice naturale, predictibile și realiste
  • Medicină bazată pe dovezi științifice
  • Știință, Tehnologie, Cercetare, Inovare

Prentru a vizualiza aceasta pagina este nevoie de un browser modern.


Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer
YT Video